blog wegański bezglutenowy dobre zielsko

Blog wegański Dobre Zielsko od kuchni

Nazywam się Małgosia, mieszkam w Poznaniu, mam ledwo ponad 30-tkę. 😉 Jestem dietetykiem, tłumaczę teksty naukowe i edukuję. Interesuje mnie medycyna i zdrowy styl życia, a także kuchnia 100% roślinna, dlatego też powstał blog wegański Dobre Zielsko. To, co lubię najbardziej, to łączyć pasję z wiedzą, której ciągle mi mało. Niedawno ukończyłam studia podyplomowe z zakresu dietetyki i poradnictwa żywieniowego na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Obroniłam dosyć obszerną pracę dyplomową pt. „Prawidłowe żywienie w okresie ciąży u kobiet stosujących dietę wegańską”, w której redakcję włożyłam wiele energii, czasu i pasji. Obecnie nadal studiuję ziołolecznictwo na tej samej uczelni.

Pasjonuje mnie kuchnia wegańska oraz fotografia kulinarna i przyrodnicza. Od ponad 18 lat zbieram doświadczenia z pogranicza dietetyki, kulinarnych eksperymentów oraz ekologicznego nastawienia do życia. Stronę blogową Dobre Zielsko założyłam pod koniec sierpnia 2016 r., a dwa miesiące wcześniej powstał profil facebookowy. Dobre Zielsko to dietetyczny i zdrowy blog wegański (dopuszczam niewielką ilością miodu z lokalnych pasiek), któremu bliski jest kontakt z naturą oraz aktywny tryb życia. Kocham góry i rower i najchętniej spędzam czas albo w kuchni, albo w górach, albo na rowerze, a najchętniej w górach na rowerze z dobrym jedzeniem. 😉 W moich przepisach uwzględniam często zalecenia dietetyczne dla osób z chorobami autoimmunologicznymi oraz nietolerancjami pokarmowymi (np. 95% przepisów jest bezglutenowych). Sama borykam się z kilkoma choróbskami i nietolerancjami i dlatego trzymam dietę! 😉 Odpowiednio dopasowana dieta naprawdę może czynić cuda. Ale nie jest żadną dietą-cud.

Udzielam konsultacji dietetycznych on-line w zakresie diety wegetariańskiej i wegańskiej, w tym także w okresie ciąży i laktacji, w chorobach autoimmunologicznych (np. Hashimoto), migrenie, przy nietolerancjach pokarmowych. Udzielam także konsultacji w języku francuskim. Prowadzę warsztaty wegańskie powiązane z doradztwem dietetycznym, w tym również warsztaty i zabawy kulinarne dla dzieci. Pokazuję, że kuchnia roślinna potrafi być inspirująca, zdrowa, a przy tym prosta i dostępna. 

Nie chcesz, aby coś Cię ominęło? Zapisz się do mojego newslettera (opcja poniżej lub po prawej stronie na górze, newslettery wysyłam 3-4 razy w miesiącu), zasubskrybuj nowe wegańskie przepisy (opcja po prawej stronie na dole). Możesz także obserwować moje profile społecznościowe:
Facebook: https://www.facebook.com/dobrezielsko
Instagram: https://www.instagram.com/dobrezielsko.

Wolisz do mnie napisać? Podaję Ci mój adres mailowy: kontakt@dobrezielsko.pl. Możesz także skontaktować się za mną zapomocą poniższego formularza:

NEWSLETTER

Bądźmy w kontakcie! Zapisz się do newslettera. Szykuję dla Ciebie e-booka z przepisami. Wyślę Ci go, gdy tylko będzie gotowy!

Zaczekaj chwilę...

Dziękuję za zapis do newslettera. Odbierz maila i potwierdź swoją subskrypcję!

FORMULARZ KONTAKTOWY